asked 96.6k views
0 votes
Read the passage. In Naqada I graves, the deceased were buried with statuettes to keep them company in the afterlife. These were the forerunners of ushabti figures found in Egyptian tombs. Along with these figures, the dead person was buried with food, weapons, amulets, ornaments and decorated vases and palettes. –"Naqadan Culture,” Jenny Hill What is the central idea of the passage? Naqadan culture valued the dead. Naqadan culture feared the dead. Naqadan culture rejected the dead. Naqadan culture worshipped the dead.

2 Answers

5 votes

Answer:

they valued the dead

Step-by-step explanation:

answered
User Laurenz
by
7.5k points
2 votes

Answer:

Naqadan culture valued the dead.

Step-by-step explanation:

We can see, through the text, that the Naqadan culture valued the dead. This is justified by their concern to put the dead in appropriate "deposits" that would serve them in some way to continue in contact with their people, moreover, this culture advocated that the dead be buried with elements that they might need in sometime like food, weapons, amulets, ornaments and decorated vases and palettes.

answered
User Avrono
by
7.7k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.