asked 53.4k views
5 votes
Explain ONE way in which, as Grousset asserts in the passage, the interactions between Central Asian nomads and established Asian civilizations resulted in the “conquered . . . vanquish[ing] their conquerors.”

1 Answer

2 votes

Answer:

One way to explain the passage, the "conquered...vanquish(ing) their conquerors," was the fact that Central Asian's nomadic people often conquered the civilized places. Their devastating techniques allowed them to defeat their conquerors.

Step-by-step explanation:

Central Asia's climate and geography resulted to "nomads" who were constantly looking for favorable places which they can use for agriculture. In order to to this, they needed to launch several campaigns of conquest to the already established Asian civilizations. This led to a widespread conflict in the area. A great example of this is the "Mongol Conquest" in Eurasia.

So, this explains the answer.

answered
User Kris Markel
by
8.6k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.