asked 207k views
1 vote
Pls help 15 points Read the passage below from The First Men in the Moon.

I was unshaven and unkempt; I had brought no razor; I had a coarse beard over my mouth. On earth I have always been inclined to despise any attention to my person beyond a proper care for cleanliness; but under the exceptional circumstances in which I found myself, representing, as I did, my planet and my kind, and depending very largely upon the attractiveness of my appearance for a proper reception, I could have given much for something a little more artistic and dignified than the husks I wore.
In the passage above, what inference can be made about Mr. Cavor’s statements?

He places great value on his personal appearance.
He has little respect for cleanliness and hygiene.
He is accustomed to wearing elegant clothing.
He is concerned with making a good impression.

2 Answers

4 votes

Answer:

He has little respect for cleanliness and hygiene.

Step-by-step explanation:

answered
User Leora
by
8.2k points
2 votes
It’s B, he has little respect for cleanliness and hygiene because in the passage it’s doesn’t tell that he’s concerned with making a good impression so scratch D off. Also it never stated anything about his clothes and or how he wears them so Scratch C off. As for A, it tells that he’s at peace with the earth and doesn’t care for his appearance wise. So the answer is B because in the passage it states, “On earth I have always been inclined to despise any attention to my person beyond a proper care for cleanliness; But under the exceptional circumstances....” which shows he does (one in a blue moon) clean himself
answered
User Jonathan Naguin
by
7.5k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.