asked 128k views
0 votes
"For many years Champollion's progress was blocked because, like de Sacy and earlier scholars, he believed the hieroglyphs represented things, not sounds. Then, in 1822, he reversed his position. Some of Champollion's rivals suggested that he had gotten the idea from Thomas Young's Encyclopedia Britannica article. There the English scholar explained how the hieroglyphs in Ptolemy's name stood for sounds. Champollion hotly denied these suggestions, claiming that he had arrived at his new position entirely on his own."

—The Riddle of the Rosetta Stone,
James Cross Giblin

Which line from the passage shows how de Sacy's and Champollion's ideas were the same?

asked
User Vitch
by
8.4k points

2 Answers

3 votes

The answer is B

I hope this helps!!!!

answered
User HARDWARRIOR
by
7.9k points
4 votes

Answer:

For many years Champollion's progress was blocked because, like de Sacy and earlier scholars, he believed the hieroglyphs represented things, not sounds.

Step-by-step explanation:

James Cross Giblin's "The Riddle of the Rosetta Stone" is an informative book on the discovery of an ancient stone. The book tells us how the stone would become the basis of deciphering the ancient language and give the history of the Egyptians.

In the given passage, Champollion's process of deciphering the hieroglyphs. And the line from the passage that shows how his ideas were similar to de Sacy is "For many years Champollion's progress was blocked because, like de Sacy and earlier scholars, he believed the hieroglyphs represented things, not sounds."

answered
User Schoola
by
7.6k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.