asked 11.0k views
1 vote
Read the short passage below and then answer the question carefully.

"The government on August 25, 2022, updated its estimate of the U.S. economy's performance in the April-June quarter and confirmed what it had reported last month: That the economy shrank for two straight quarters. Six months of contraction is a long-held informal definition of a recession. Contraction means something shrinks or gets smaller. Although growth might be in the negative, the job market is strong. The economy's direction has confused Federal Reserve, or Fed, policymakers and many private economists since growth screeched to a halt in March 2020. When COVID-19 struck, 20 million Americans were suddenly thrown out of work."

Both "shrank" and "contraction" are multiple-meaning words. What part of the passage helps us understand what these words mean in the context of jobs and the economy?

A. "The government on August 25, 2022, updated its estimate of the U.S. economy's performance in the April-June quarter."
B. "Although growth might be in the negative, the job market is strong."
C. "When COVID-19 struck, 20 million Americans were suddenly thrown out of work."

asked
User Korrine
by
8.1k points

1 Answer

1 vote

Answer:

When COVID-19 struck, 20 million Americans were suddenly thrown out of work

Step-by-step explanation:

answered
User Roaa
by
7.8k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.