asked 29.7k views
1 vote
Which lines from the passage best support Emerson’s view that one can never grow tired of the beauty of nature? A. Lines 5–6 (One might…the sublime.) B. Lines 7–10 (If the stars…been shown!) C. Lines 12–14 (The stars awaken…their influence.) D. Lines 15–16 (Neither does…perfection.)

1 Answer

2 votes

Answer:

Step-by-step explanation:

The lines from the passage that best support Emerson's view that one can never grow tired of the beauty of nature are:

C. Lines 12–14 (The stars awaken...their influence.)

D. Lines 15–16 (Neither does...perfection.)

In line 12, Emerson describes how the stars awaken a certain tender joy within us. This implies that the beauty of the stars has a captivating effect that keeps our interest and prevents us from growing tired of it. In line 13, he further emphasizes the enduring influence of the stars, suggesting that their beauty continues to inspire and delight us.

In lines 15-16, Emerson states that neither the beauty of flowers nor the perfection of the sky can exhaust the delight they provide. This suggests that no matter how much we immerse ourselves in the beauty of nature, we will never tire of it because its splendor is infinite and ever-renewing.

These lines support Emerson's belief that the beauty of nature is inexhaustible and capable of consistently captivating and inspiring us, preventing any sense of weariness or boredom.

answered
User Jalisa
by
8.6k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.