asked 85.7k views
4 votes
Rashan reached up to the top shelf of the oak bookcase. He removed the book, brushed away the dust, and admired the worn leather binding. The title was stamped in a faded gold print that was perfectly centered on the cover. He opened the book and gently turned the tea-colored pages. What do the sensory details help you understand about the book? a. It is new and expensive. b. It is worn out and useless. c. It is old and impressive.

asked
User Roly
by
7.8k points

1 Answer

2 votes

Final answer:

The sensory details in the passage indicate that the book is old and impressive.

Step-by-step explanation:

The sensory details in the passage help us understand that the book is old and impressive. The description of the worn leather binding, the faded gold print, and the tea-colored pages all indicate the age and beauty of the book. These sensory details paint a picture in our minds and evoke a sense of admiration for the book's history and significance.

Learn more about sensory details

answered
User Farid El Nasire
by
8.6k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.