asked 193k views
4 votes
But is this simply part of the order of Nature? Is it because this land of ours is so poor that it cannot afford a decent life to those who dwell upon it? No, comrades, a thousand times no! The soil of England is fertile, its climate is good, it is capable of affording food in abundance to an enormously greater number of animals than now inhabit it. This single farm of ours would support a dozen horses, twenty cows, hundreds of sheep—and all of them living in a comfort and a dignity that are now almost beyond our imagining." Which event in Russian history does the sentiment of this passage most point to?

A) World War I
B) Bolshevik Revolution
C) Collectivization of agriculture
D) Soviet famine

asked
User Divergio
by
8.2k points

1 Answer

1 vote

Final answer:

The sentiment of the passage points to the collectivization of agriculture in the Soviet Union, which led to widespread famine and suffering.

Step-by-step explanation:

The sentiment of the passage refers to the collectivization of agriculture in the Soviet Union.

In the early 1930s, Stalin embraced forced collectivization as part of his Five-Year Plans to industrialize the country. The peasants heavily resisted this intrusion of government officials into their workdays, resulting in violence and widespread famine. This event, known as the Soviet famine, led to the death of millions of Ukrainians.

Despite the sentiment expressed in the passage that the land is capable of supporting a large number of animals and providing abundant food, the collectivization policies implemented by the Soviet government resulted in widespread starvation and suffering.

answered
User Mopoke
by
7.6k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.