asked 51.2k views
5 votes
Joy is reading a passage from her favorite story. She enjoys the passage because of the deliberate exaggeration. The writer describes people, things, or events as if they were much greater than they really are. Which literary device is the author using in the passage?

2 Answers

4 votes
Hyperbole, because hyperbole is the exaggerated statements or claims not meant to be taken literally. AND TRUST ME IT IS RIGHT CAUSE I DID IT ON A TEST.
answered
User MForster
by
8.7k points
0 votes

Answer:

Hyperbole.

Step-by-step explanation:

Hyperbole is the overstatement of things, making them appear more than they really are. This exaggerated form of expression makes the things seem more than they are in reality. So, with the description of people, things and events as if they were much greater than they really are, the writer is using exaggerated means to emphasize on them. This method is known as hyperbole, the deliberate use of extra details/ expression to describe the things.

answered
User Moped
by
7.6k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.