asked 25.4k views
1 vote
Which theme would be advanced by the tone in the above passage best?

A. Despite age and experience, some people never grow up.

B. Childhood has a magical quality that slips away.

C. Don't take childhood for granted.

D. Children should be given the chance to expand their vast energy.

asked
User Cheedep
by
8.8k points

2 Answers

3 votes
"Don't take childhood for granted" is the theme among the choices given in the question that would be advanced by the tone in the above passage best. The correct option among all the options that are given in the question is the third option or option "C". I hope the answer has helped you.
answered
User Screenack
by
8.8k points
7 votes

here is the full passage for this question

Richie had felt a mad, exhilarating kind of energy growing in the room. . . . He thought he recognized the feeling from his childhood, when he felt it everyday and had come to take it merely as a matter of course. He supposed that, if he had ever thought about that deep-running aquifer of energy as a kid (he could not recall that he ever had), he would have simply dismissed it as a fact of life, something that would always be there, like the color of his eyes . . . .

I believe the answer is: b.Childhood has a magical quality that slips away.

From the excerpt, we can see how Richie is mesmerized by the type of energy that he as a child could have with the things that exist in the childhood room. He probably wondering how such simple things could bring happiness to children while adults cannot achieve the same level of happiness with more extravagant things.

answered
User Masayo
by
7.5k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.