asked 2.0k views
2 votes
Based on evidence in the passage, what inference can

be made about Della?
Read the passage, and highlight the text evidence about
Della.
So now Della's beautiful hair fell about her rippling and
1
shining like a cascade of brown waters. It reached below
her knee and made itself almost a garment for her. And
then she did it up again nervously and quickly. Once she
faltered for a minute and stood still while a tear or two
splashed on the worn red carpet.
— "The Gift of the Magi."
0. Henry
Della is very vain about her hair and cuts it often.
Della has never really cared much about her hair.
Della is proud of her beautiful hair and feels scared
and sad about giving it up.
Della puts her hair up much too quickly and twists it
so tight that it makes her cry.
) Intro
QOIDIOOD

2 Answers

1 vote
Della is proud of her beautiful hair and feels scared and sad about giving it up.
answered
User Bassie
by
7.7k points
1 vote

Answer:

The answer is option 3. Della is proud of her beautiful hair and feels scared and sad about giving it up

Step-by-step explanation:

In “The Gift of Magi”, Della cuts her hair in order to buy her husband a Christmas gift. But, for Della, her hair is what gives her beauty, in other words, she was very proud of it. That is why she sheds a tear. Also, she is scared of cutting her hair because she thinks her husband is not going to love her anymore.

answered
User Shreyansh Sharma
by
7.4k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.