asked 76.7k views
5 votes
According to the passage, of all the areas of an

Elizabethan woman's life, the one that was most
responsible for the woman's lack of independence was

2 Answers

3 votes

howdy! i hope you are having a good day!

the answer is marriage

edg2023

answered
User Vlad Bochenin
by
8.0k points
3 votes

Answer: Marriage

Step-by-step explanation:

From the passage it is shown that women are to be subservient to men and this was imposed by limiting their education and career choices which are ways of empowering women to break free of patriarchal control.

As marriage is the main way that a woman can be tethered to a man, it stands to reason that women had a lack of independence when it came to their marriage and this is shown by Queen Elizabeth choosing to remain unmarried so that she does not lose her authority as the monarch of England in marriage.

answered
User Thilaga
by
7.2k points

No related questions found

Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.