asked 233k views
3 votes
Read the passage from a letter by Christopher Columbus.

As soon as I had come into this sea, I took by force some Indians from the first island, in order that they might learn from us, and at the same time tell us what they knew about affairs in these regions. This succeeded admirably; for in a short time we understood them and they us both by gesture and signs and words; and they were of great service to us.

–Letter to Gabriel Sanchez, Christopher Columbus

Which statement best explains why the passage is biased?

The passage leaves out the view of the native people.
The passage is a primary source about the native people.
The passage describes an encounter with the native people.
The passage explains the strategy Columbus used with the native people.

asked
User Fthiella
by
8.8k points

2 Answers

1 vote

Answer:

This succeeded admirably; for in a short time we understood them and they us both by gesture and signs and words; and they were of great service to us.

Step-by-step explanation:

answered
User Sceptic
by
7.5k points
1 vote

Answer:

"The passage leaves out the view of the native people."

Step-by-step explanation:

This is because in the passage it only explains Columbus's view of the whole experience and completely leaves out the opinions and explanations of the Native Americans. For all we know, Columbus treated them horribly but in his opinion he was being very polite.

answered
User Tbodt
by
8.3k points

No related questions found

Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.