asked 119k views
3 votes
Read the passage.

Researchers in Sweden decided to conduct testing on an individual buried in a famous Viking grave. The grave is known as Bj 581. This grave contains a single human, two horses, and weapons. Scientists reexamined the body in 1970. They studied the shape of the hips. The shape seemed to be female. This claim stirred up a controversy. Could Viking warriors be women? In 2017, scientist Charlotte Hedenstierna-Jonson analyzed ancient DNA from Bj 581. The results were conclusive. The Viking in the grave was female.

What is the central idea of the passage?

2 Answers

3 votes

Answer: I did the test

Step-by-step explanation:

it’s C


God Bless

answered
User Bsm
by
8.6k points
3 votes

Answer:

its c

Step-by-step explanation:

god bless all of u

answered
User Pickeroll
by
8.4k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.