asked 74.1k views
5 votes
Read the passage below and answer the question that follows.

Adalric was a young professional living in Germany in the 1920s when the depression struck. He was one of millions who lost his job. He thought he would be okay for a while because he had money saved. However, Adalric realized his money was worth nothing because of the hyperinflation that occurred and, like most Germans, demanded a change in government.

The word underlined in the sentence above is best defined as __________.
A.
a government’s change in the type of currency used that does not replace citizens’ savings
B.
the very quick rise in prices of goods that decreases the value of a country's currency
C.
when the exchange rate of a country’s currency can no longer be compared to gold
D.
the abandonment of a monetary system based on paper money

asked
User Don Jose
by
7.9k points

2 Answers

4 votes

Answer:

D

Step-by-step explanation:

doing it rn

answered
User Spencercw
by
8.3k points
3 votes

Answer:D

Explanation:It is D because in the passage ur says that he realizes his money that he saved up is worth nothing because of the system.

answered
User Gaurang Patel
by
7.9k points

No related questions found

Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.