asked 58.3k views
1 vote
What mainly can the reader infer from the following passage (paragraph 9)?

We choose to go to the Moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard, because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one which we intend to win, and the others, too.

1 Answer

4 votes

Answer:

Step-by-step explanation:

From paragraph 9, the reader can infer the following main points:

1. The speaker (presumably John F. Kennedy) and the nation have made a deliberate choice to embark on a challenging mission to go to the Moon and undertake other difficult tasks.

2. The motivation for this choice is not because these endeavors are easy, but precisely because they are hard. The difficulty of these goals is seen as an opportunity to bring out the best in the nation's energy and skills.

3. The goal of reaching the Moon serves a dual purpose: to provide a unifying purpose for the nation and to measure and showcase the nation's capabilities.

4. The speaker emphasizes the determination of the nation to accept and overcome this challenge without delay.

5. The passage implies a strong commitment to achieving these goals and suggests a sense of national pride and competitiveness in wanting to succeed in these endeavors.

Overall, this passage conveys a message of determination, ambition, and national unity in the face of challenging and ambitious goals.

answered
User Aaisataev
by
7.5k points

No related questions found

Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.