asked 219k views
1 vote
There are many good reasons to learn a second language. A second language can improve your understanding of your native language, open the door to new job opportunities, and help you learn about other cultures. Yet American students are less likely than European students to study foreign languages in school. To address this gap, several states have begun doing more to encourage biliteracy—the ability to read and write in two languages. California, New York, and Illinois are among the states that have passed laws establishing a state "Seal of Biliteracy." A Seal of Biliteracy shows that a student has achieved proficiency in a second language. Supporters of the seals say that they honor the importance of second-language learning. The seals also provide colleges and future employers with evidence of students' abilities.

What is the main, or central, idea of the passage?

asked
User Mrg Gek
by
8.4k points

1 Answer

6 votes

Answer:

The main or central idea of the passage is that learning a second language has multiple benefits and that certain states in the United States, such as California, New York, and Illinois, have taken steps to promote and recognize biliteracy through the establishment of a state "Seal of Biliteracy." The seals not only honor the significance of second-language learning but also serve as evidence for colleges and future employers of students' language proficiency.

Step-by-step explanation:

No related questions found

Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.