asked 101k views
3 votes
What is the main idea conveyed in the passage regarding the emergence of mass culture in the U.S. after the 1920s and 1950s?

A) The post-war prosperity in both periods led to the rise of new mass culture, driven by increased wealth and leisure time.
B) Advertising methods evolved from billboards and radio in the 1920s to TV in the 1950s, influencing the nature of mass culture.
C) Music, particularly rock and roll in the 1950s, played a role in cultural rebellion against mass culture.
D) Criticism of mass culture was minimal, with a focus on consumerism and leisure activities.

1 Answer

7 votes

Final answer:

The main idea is that post-war prosperity led to the rise of new mass culture.

Step-by-step explanation:

The main idea conveyed in the passage regarding the emergence of mass culture in the U.S. after the 1920s and 1950s.

During the 1920s, rising earnings and technological innovations resulted in the booming popularity of movies, sports, and radio programs. Advertising became a central institution in the consumer economy, and commercial radio and magazines influenced mass culture.

Similarly, after World War II, Americans had more disposable income and leisure time, leading to the growth of a consumer culture with the expansion of mass media like movies, radio, and television.

answered
User MUNGAI NJOROGE
by
8.7k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.