asked 200k views
5 votes
Diondra wandered lazily through the meadow, her hand skimming over the brightly colored flowers that smiled up at her. The sun bathed her in warmth as she settled into a space between the majestic willow trees and the babbling brook. Lying back, she watched the clouds meander across the sky, imaging she was weightless and free.

What type of mood is created by the author's use of imagery in the passage?
A. Exhausted and tired
B. Regretful and sad
C. Calm and peaceful
D. Angry and resentful

asked
User Sorana
by
8.1k points

2 Answers

6 votes
C. Calm and peaceful
answered
User Shovalt
by
9.0k points
4 votes

Answer: C) Calm and peaceful.

Explanation: Imagery is a literary device that consists in the use of figurative language or detailed descriptions in order to evoke the senses of the reader and to create a mental picture. In the given passage the use of imagery such as "the brightly colored flowers that smiled up at her," "she watched the clouds meander across the sky, imaging she was weightless and free," etc, creates a calm and peaceful mood.

answered
User Silentnuke
by
7.9k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.