asked 199k views
0 votes
Read the passage. The weather forecaster predicted heavy rain and flooding. However, only a few clouds passed over, causing it to sprinkle. “That was sure a big downpour,” a radio commentator noted. Which literary device did the author use in the passage?

A. dramatic irony B. paradox C. understatement D. verbal irony

asked
User Juicy
by
8.3k points

2 Answers

0 votes
D.Verbal irony
hope it helps
answered
User Inutan
by
8.0k points
6 votes

Answer:

D. Verbal irony

Step-by-step explanation:

Verbal irony is an intentional discrepancy between what is said and what is meant. This literary device is often known as being sarcastic, and is most commonly used to make emphasis or in a humorous context. This is what the radio commentator uses when he says “That was sure a big downpour,” because in reality, there was not a big downpour: "only a few clouds passed over."

answered
User Nyla
by
8.1k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.