asked 191k views
4 votes
This surfer swims out from the shore with his surfboard. When a wave comes, he hops onto his board and in just a few seconds, he is back at the shore with his board. Based on this information, what is true about waves? A) Waves can cause things to float. B) Waves can cause objects to move. C) Waves in water are caused by air. D) Waves always move in the same direction.

asked
User KNejad
by
7.7k points

2 Answers

1 vote
i think the answer is B) waves can cause objects to move
answered
User Zsw
by
7.3k points
6 votes

Answer:

B) Waves can cause objects to move.

Step-by-step explanation:

This is the statement that is supported by the information in the passage. In this passage, we learn that the surfer swims out from the shore, but that when he hops onto his board, he is soon back at the shore with the board. The only explanation is that the wave caused him to move towards the shore. Moreover, the passage states nothing about floating, air, or the direction of several waves.

answered
User Shino
by
8.4k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.