asked 234k views
2 votes
Which passage from the text most clearly explains why Wordsworth chose to depict rural life in his poems?

asked
User Osaxma
by
8.5k points

2 Answers

4 votes

Answer:

A. “because in that condition of life our elementary feelings co-exist in a state of greater simplicity, and, consequently, may be more accurately contemplated”

Step-by-step explanation:

Which passage from the text most clearly explains why Wordsworth chose to depict rural life in his poems?

Restate of question.

A) “because in that condition of life our elementary feelings co-exist in a state of greater simplicity, and, consequently, may be more accurately contemplated”

B) “the manners of rural life germinate from those elementary feelings; and, from the necessary character of rural occupations."

C) “to relate or describe them throughout, as far as was possible, in a selection of language really used by men”

D) “because in that conditions the passions of men are incorporated with the beautiful and permanent forms of nature”

answered
User Fredrick Brennan
by
8.2k points
6 votes

Hello. You forgot to enter the answer options. The options are:

A) “the manners of rural life germinate from those elementary feelings; and, from the necessary character of rural occupations."

B) “to relate or describe them throughout, as far as was possible, in a selection of language really used by men”

C) “because in that conditions the passions of men are incorporated with the beautiful and permanent forms of nature”

D) “because in that condition of life our elementary feelings co-exist in a state of greater simplicity, and, consequently, may be more accurately contemplated”

Answer:

D) “because in that condition of life our elementary feelings co-exist in a state of greater simplicity, and, consequently, may be more accurately contemplated”

Step-by-step explanation:

Rural life was a great inspiration for Wordsworth's work. He always addressed how hard work, contact with nature and the simple life of the countryman had a positive impact on people's lives, personality and even feelings. He believed that this type of environment has a simplicity that makes emotions and feelings simpler and therefore more understandable and easier to be contemplated.

answered
User Adelina
by
8.8k points
Welcome to Qamnty — a place to ask, share, and grow together. Join our community and get real answers from real people.